Brouwers

4. Texels

4. Texels

Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier ooit is ontstaan.

 

Bieren

Texels Skuumkoppe

Tarwebier met een volle smaak. Hints van karamel en abrikoos en heeft een romige, licht zoete afdronk. De trots van Texels (alcohol 6,0%).

Texels Zeebries Blond

Licht blond bier met een vleugje zeevenkel. Dat geeft dit bier een aromatisch, zacht kruidig accent (alcohol 5,0%).

Texels Skiller Wit

Vol en romig van smaak met een hint van citrus en kruiden. Een zalige frisse dorstlesser op warme dagen (alcohol 5,0%).

Texels Tuunwal Tripel

Texels Tuunwal Tripel, gebrouwen in de traditie van abdijbieren, is herkenbaar aan zijn kleine zoetje en eigenzinnige hopbitterheid (alcohol 8,5%)

Texels Skuumkoppe 0.0

Je vertrouwde Skuumkoppe, nu ook alcoholvrij! Karaktervol donker tarwebier met hints van karamel en abrikoos en een romige, licht zoete afdronk (alcohol 0.0%).

Client

Texels
Texels

Date

13 juli 2023

Tags

Brouwer

Informatie

Traditiegetrouw wordt dit festival gehouden in de Boxtelse Rozemarijnstraat aan de Markt. 17 brouwerijen presenteren zich in speciale tentjes en kramen, waardoor de zijstraat van de Markt is omgetoverd in een gezellig bierstraatje. Vooral de kleinere brouwerijen presenteren zich graag op het Boxtelse bierfeest. De liefhebber kan een ruime hoeveelheid nieuwe of minder bekende speciaalbieren aantreffen. Voor anderen is het vooral een sfeervol gebeuren.